Saturday, April 29, 2017

Nurmikkoa nukkekotiin - Making miniature grassSiirtolapuutarhan nurmi aiheutti hieman päänvaivaa, ja oikeastaan jarrutti koko projektin aloittamista. Paten mökin pihalla ja Rosebudin kattopuutarhassa käytin valmista pienoisrautateille tarkoitettua nurmimattoa, joka sopiikin nukkekotiin oikein hyvin. Tämän projektin ajatuksena on tehdä itse mahdollisimman paljon, ja niinpä piti yrittää tehdä myös nurmi. Etsin ohjeita netistä ja lopulta nurmi syntyi vähän eri ohjeita mukaillen puruista ja akryylimaalista. 

1. Ensin ostetaan jyrsijöille tarkoitettua sahanpurua. Valitsin kuvan purumerkin hienojakoisuuden vuoksi. Varmasti muutkin käyvät. Pienestä parin euron purupaketista tulee nurmea monen puutarhan tarpeisiin. 
Puru siivilöidään rasiaan, jotta suurimmat purunpalaset jäävät pois nurmikkomateriaalista. Siivilöin tähän erään purua vajaan puolen jäätelörasian verran. Tarkka mitta. :)

2. Sekoitetaan väri. Purkissa on noin kaksi desiä vettä ja arviolta noin 3-4 ruokalusikallista vihreää akryylimaalia.

3. Sekoitetaan purut ja vesi. Vesi ja maali imeytyvät puruun. Tämän jälkeen purujen annetaan kuivua. Levittelin purut kuivumaan sanomalehden päälle muutamaksi päiväksi.

4. Alustaan levitetään reippaasti puuliimaa, ja purut päälle. Painelin puruja tiukasti vaneria vasten, jotta tarttuisi mahdollisimman hyvin. Jos ei olisi niin hätäinen, olisi ollut järkevä maalata aluslevy vihreällä ennen purujen levittämistä, niin vaneri ei kuultaisi läpi. 


DIY Grass for the dollhouse garden:
1. Sieve sawdust (to remove bigger chips) 
2. Mix water and green acrylic paint 
3. Mix colored water and sawdust. 
4. Let it dry, and grass is ready to use!
6 comments:

 1. Kiitos hyvästä vinkistä!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Olepa hyvä. :) Kiva, jos nurmikokeilusta on hyötyä jollekin sitä tarvitsevalle!

   Delete
 2. Buen tutorial,mil gracias!!
  Besos.

  ReplyDelete
 3. Kauniin nurmikon olet saanut kasvatettua. Hyvältä näyttää. Mukavaa Vappua!

  ReplyDelete