Monday, May 15, 2023

Syksyn 2023 nukkekurssi: Käthe Krusen jaljanjäljillä



Ensi syksynä hypätään yli 100 vuotta ajassa taaksepäin ja seurataan nukentekijä Käthe Krusen jalanjälkiä. Miniatyyrinuket valmistetaan paperimassasta (minun muotoilu, valmiit valut), ja heille valmistetaan pikkuinen koti japanilaiseen rasiaan. Nukeista voi tehdä modernit tai alkuperäistä mukailevat versiot. Mittakaava on 1:12. Minä pidän nukkejen osuuden ja Annan kanssa rakennetaan japanilainen rasia

Ilmoittautuminen syksyn nukkekoulutuksiin alkaa tiistaina 16.5 klo 9:00 ja jatkuu 31.5.2023 saakka. Koulutuksen järjestää Taitokeskus Jyväskylä. Sopii aloittelevalle ja kokeneemmalle tekijälle. 
Ilmoittautumiset ja lisätiedot linkistä https://ksl.inschool.fi/browsecourses , "Miniatyyrinuket japanilaisessa rasiassa"


Viime kesänä ihastuin museovierailulla saksalaisen Käthe Krusen pieniin nukkekotinukkeihin, joita hän valmisti noin 1915-1925. Käthe Kruse oli nukentekijänä edelläkävijä ja yksi modernien nukkejen kehittäjistä. Pikkuisten nukkejen päät ovat paperimassaa, vartalon runko on metallia ja nivelletty, sen päällä on villa sekä trikoo. Nukeilla on jopa 10 pientä langalla päällystettyä sormea, joilla ne osaavat tarttua vaikka kahvikuppiin. Käthe myös patentoi nukkejen rakenteen. 




3 comments:

  1. Tiedätkö, tuleeko nukkekurssia keväälle 2024?

    ReplyDelete
    Replies
    1. t. Ninnu (nimi unohtui 😊)

      Delete
    2. Hei Ninnu, tulee kyllä! Nukkemuotoilun kurssi alkaa tammikuussa. Ilmoittautumiset 6.12 mennessä. Lisätietoja löytyy parin postauksen verran: https://www.facebook.com/MinnanMiniatyyrit/
      Sekä Taitokeskun JKL sivulta.

      Delete