Tuesday, November 3, 2020

Taito-mökki!

Onko unelmamökkisi punainen tupa, ruutuikkunat ja perunamaa? Ehkä se on moderni, minimalistinen ja linjakas?  Vai annatko mielikuvituksen viedä mennessään?

Taito-mökki on suunnittelemani pieni nukkekoti. Mökki on tarkoitettu moneen taipuvaksi askartelualustaksi, ja sen kanssa pääsee toteuttamaan monta erilaista mökkiunelmaa. Kokonsa vuoksi pieni mökki sopii hyvin aloittavalle harrastajalle tai taloja pursuavan konkariharrastajan kokoelmiin. 

Mökin voi vuorata laudoituksella, tai vaikka kivimateriaalilla. Lattiat voi nikkaroida lankuista tai kaakeleista. Katto voi olla peltiä tai turvetta. Yläkertaan voi lisätä portaat tai jättää enemmän tilaa sisustamiselle. Talon eteen voi rakentaa terassin tai pikku puutarhan. Vaihtoehtoja on yhtä paljon kuin tekijöitä.

Omia mökkiunelmiasi pääset pian toteuttamaan Jyväskylän Taitokeskuksen kurssilla alkaen helmikuussa 2021. Ihan vielä kurssille ei voi ilmoittautua, mutta pian kylläkin. Infoan lisää myöhemmin tällä viikolla, kun ilmoittautumiset alkavat. Jatkossa mökkiä saa tilattua myös erikseen.

Vielä on monta asiaa mietittävänä. Kenen koti mökki on? Asuuko talossa vanha pariskunta vai onko se perheen kesämökki? Vai kenties talossa asuu pieni hiirulainen, ellei tonttu? Ainakin se on täydellinen koti Hildalle ja Hugolle. 

Taito-mökin osat valmistetaan koivuvanerista Gepeton verstaassan Kangasalalla. Mökin mitat on leveys 31 cm, syvyys 21 cm, korkeus 41 cm.


Alla pari mökkiäni, jotka ovat olleet Taito-mökin esikuvina. Mökin mitat on otettu Ilonan kivitalosta.  Paten mörskä on hieman matalampi ja ilman kattoerkkeriä.
2 comments: