Thursday, June 17, 2021

Syksyn 2021 nukkekoulutuksia


Tänä syksynä Taitokeskus Jyväskylä järjestää kolme nukkemuotoilu/miniatyyrikoulutusta. Lähiopetus toteutetaan viikonloppuisin.

-------------------------------------------------
EDIT: Syksyn kurssit on täynnä.  🙂
-------------------------------------------------

Koulutukset ovat ammatillista syventävää- ja täydentävää koulutusta, joista kertyy osaamispisteitä. Nämä voi liittää osaksi tutkintoa tai suorittaa harrastusmielessä. Lähiopetus toteutetaan viikonloppuisin.

Ilmoittautumiset uusin koulutuksiin ovat auki Taitokeskus Jyväskylän sivuilla.
Linkki kurssien kuvauksiin tässä.
Linkki ilmoittautumisiin tässä.

1. Miniatyyrinukkeja posliinista 1:12 ja 1:16-1:18, 3 viikonloppua 

Valmistetaan nukkepariskunta Luukas & Lilja sekä tonttuja. Nuket valetaan posliinista, poltetaan, hiotaan, maalataan ja kootaan. Nukeille ommellaan vartalot sekä vaatteet, ja tehdään kengät ja kampaukset. Nukkejen mittakaava on 1:12.

Muotoilin kurssille pariskunnan Luukas & Lilja. Extra-viikonloppuna marraskuussa tehdään posliininen tonttu/tonttuja. Jos ei mahtunut viime lukuvuoden Hilda & Hugo -kursseille ja se jäi harmittamaan, voi tehdä Hildan ja Hugon


2. Uusi nukkemuotoilun koulutus alkaa elokuussa,  4 viikonloppua 

Nukkemuotoilun perusteet. Valmistetaan nukkehahmoja oman suunnitelman pohjalta. Valmiit nuket maalataan, tehdään vartalot sekä vaatetus. Nuken osien materiaalina käytetään polymeerimassaa.

Opetellaan nukkemuotoilua vaihe vaiheelta. Materiaalina käytämme polymeerimassaa (esim. SuperSculpey, Fimo). Mittakaavan ja hahmon voi valita mielensä mukaan - voi  muotoilla nukkekotikokoa tai isompia töitä, realismia tai fantasiaa. 


3. Nukkekodin keramiikka 4 viikonloppua 

Koulutuksessa valmistetaan keramiikkaa minikoossa.

Titta pitää 4 viikonlopun mittaisen miniatyyrikeramiikkakurssin. Tätä odotan ihan innoissani! Monesta pienestä talosta puuttuu astiat. Tarvetta on ammeelle, kakluunille, tiilille, savupiipulle, laatoille, ruukuille jajaja... 

Tervetuloa kauempaakin. Syksyllä nähdään!

No comments:

Post a Comment