Sunday, October 14, 2012

Kaakeliuuni - Tiled stove

Remontissa ollut hirsimökki kaipasi jo uutta uunia, ja sellainen syntyi elokuun nukkekotikerhossa. Uuni tosin oli sen verran työläs, että tekemistä jäi kotiinkin, mutta tulihan se valmiiksi! Uuni on tehty pahvirullasta, jonka päälle on leikattu pahvista kaakelit. Koristeet ovat kitattua pitsiä. Päällä on valkoista maalia ja lakkaa. Uunin luukku on hopeamaalilla maalattua pahvia, ja nuppeina on Piikolta saadut nepparit.

This tiled stove for the summer cottage is made from the cardboard and lace. I painted the stove with white and silver acrylic paint and it's finished with lacquer. 

10 comments:

 1. I love it! It looks really good.

  ReplyDelete
 2. Kyllä tuli hieno kaakeliuuni! Ihan näyttää oikealta kaakelilta tuo pinta. Kaikkea sitä pahvista voikin saada aikaan... Terkkuja!

  ReplyDelete
 3. Thanks! Nukkekoteilija ei kai paljon muuta tarvitse kuin pahvia/paperia ja liimaa. Pintakäsittelyllä se muuttuu puuksi, tiileksi, posliiniksi, metalliksi jne.

  ReplyDelete
 4. Hei Minna! Aivan UPEA ja oikean näköinen kaakeliuuni! Onneksi olkoon hienosta työstä! Ja kiitos, kun kerroit työvaiheista ja materiaaleista. Itselläni on ollut keskeneräisenä puusta ja kovalevystä aloitettu projekti, joka on kyllä tosi työläs myös. Blogini on ollut pitkään hiljaa, mutta en sitä missään tapauksessa lopettanut ole. Maalaan myös ikoneja, ja välillä on ollut niiden kanssa kiireitä. Nytkin pitäisi kevääksi saada valmiiksi isotöinen tilaustyö. Oikein odotan, että pääsen taas puuhaamaan Rauhaniemen pariin ajan kanssa. Hyvää alkanutta vuotta sinulle toivottavat Kristiina ja Rauhaniemen väki.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Hei Kristiina! Sama se on täällä, että blogi on ollut välillä pitkiä aikoja ihan hiljaa ja minitekemiset odottaneet että niille jää aikaa, mutta niin innostava, monipuolinen ja antoisa harrastus tämä on, että lopettaminen ei ole käynyt mielessäkään! Odotellaan taas Rauhanniemen postituksia, kun nyt pääsin vaihtamaan seuratun osoitteenkin vuodatuksesta bloggeriin... Iloista alkuvuotta sinullekin!

   Delete
 5. Replies
  1. Kiitos, Merja! Pahvista on moneksi nukkekodissa. :)

   Delete
 6. Some cast-iron multifuel and woodburning stoves are catapulted together by a framework utilizing iron bars that go through the stove corners from the highest point of the stove plate through the inner parts of the stove to the underside of the base plate where they are bolted..Appliance Repair Vancouver

  ReplyDelete
 7. The conceivable issue of appliance repairs is once in a while dealt with by venders who offer home guarantees. Stove Repair

  ReplyDelete